Vanliga problem och lösningar

Nu kan ni ta del av olika kattguider som kan ge er tips och råd kring flera olika problem men även när det gäller att förebygga problem. Läs nedan om vardera guide.

Kattguider:

  • Multikattboende
  • Att skaffa katt
  • Rumsrenhet
  • Kattens miljö inomhus
  • Problem med jamande katt
  • Katten bits
  • Katterna är osams eller om ni ska introducera en ny katt till hemmet där det redan finns en eller flera katter

Multikattboende

Har du fler än en katt? Då är det mycket du behöver tänka på för att katterna skall trivas så bra som möjligt tillsammans. Katter är inte flockdjur och det är viktigt att vi anpassar deras miljö så att de känner sig trygga i sitt revir, även om de behöver dela reviret med andra katter. I guiden får du flera tips på hur du ska förbättra miljön inomhus när du har fler än en katt. Du får läsa om hur du ska tänka kring kattlådorna, mat- och vattenskålar, sovplatser m.m. Läs hela artikeln under fliken.

Att skaffa katt

Det är mycket att tänka på när du ska skaffa din första katt. I den här guiden tas det upp olika saker som du ska tänka på innan du får hem din nya kattkompis. Du kan läsa både om vad du ska tänka på rent beteendemässigt men också när det gäller vaccinationer och veterinärbesök. Läs hela artikeln under fliken.

Rumsrenhet

Min katt kissar eller bajsar utanför lådan, vad ska jag göra? Detta är ett mycket vanligt problem som vi kan uppleva med våra katter! Det är oerhört viktigt att alltid utesluta all fysisk påverkan som kan orsaka beteendet innan man gör olika miljöförändringar kring kattlådan. Annars kan detta bli en stress som bara förvärrar problemet.

Guiden tar upp massor av olika tips och råd som din katt vill att du ska veta kring dess natur, miljö och vanor. Läs hela artikeln under fliken.

Kattens miljö inomhus

Det är mycket man kan göra i kattens miljö inomhus för att undvika olika beteendeproblem. I guiden kan du läsa om vad du ska tänka på när det gäller aktivering, matvanor, dryckesvanor, miljö kring kattlådan m.m. Läs hela artikeln under fliken.

Problem med jamande katt

Många har problem med att deras katt håller de vakna på nätterna, väcker sina ägare klockan 05:00 eller just bara att de jamar konstant. Detta kan bero på både fysiska och psykiska problem. De fysiska måste alltid uteslutas eller upptäckas innan man kan gå in på det psykiska. I guiden tas det upp både aspekter när det gäller de fysiska och psykiska orsakerna. Läs hela artikeln under fliken.

 Katten bits

Jag ligger och kelar med min katt och helt plötsligt attackerar den mig, vad ska jag göra? Detta är ett vanligt problem som ofta går att lösa med lite tålamod. Katter kan inte känna de känslor vi människor känner så var inte rädd för att den är arg på det eller liknande, det finns andra orsaker som osäkerhet och otrygg som kan orsaka den här typen av beteende. I guiden kan du läsa om hur du ska förbättra din relation med din katt och hur du ska undvika att bli biten. Läs hela artikeln under fliken.

Katterna är osams eller du ska introducera en ny katt till hemmet

Min ena katt var hos veterinären och när vi kom hem så var helt plötsligt den andra katten jättearg på sin kompis, varför? Katterna har alltid varit sams men helt plötsligt så är de som de värsta fienderna, vad ska vi göra? En ny familjemedlem är på väg, hur vi introducera katterna för varandra? Detta är vanliga problem och vanliga frågor. I guiden tas det upp hur man ska gå tillväga med denna typ av problem och hur ni kan få både er nuvarande katt och den nya kattmedlemmen att trivas i ert hem tillsammans. Läs hela artikeln under fliken.

Lycka till!

 

Kommentarer inaktiverade.